T 0477 81 80 80
BENNY@DENBOUW.BE

BLOG

Hier groeit de Duroc d’Olives, een ras apart!

Geschreven door Sigrid op 29-10-2021 om 14:46

Onlangs realiseerde Den Bouw een project voor Duroc d’Olives. In Poelkapelle zorgden we voor nieuwe stallen voor het Duroc varken. Aangezien het Duroc varken een ras apart is, was dit voor ons een vrij bijzonder project om aan mee te werken. Je herkent het Duroc varken in één oogopslag aan zijn rode vacht en hangende oren, anders dan zijn soortgenoten. Al sinds de 19de eeuw maakt het ras furore en verovert het de wereld als kwaliteitsvarken. Ze staan bekend om hun heerlijk, mals en sappig vlees.

Naast de lichtbruinrode varkens van Duroc d’Olives, die het resultaat zijn van een uitgekiende kruising tussen een witte landraszeug en een bruinrode Duroc beer, lanceerden ze ook het Rouge label voor de fijnproevers onder ons. Duroc d’Olives Rouge is kwaliteitsvlees afkomstig van honderd procent raszuivere Duroc varkens. Pure Duroc heeft een nog krachtigere, intense smaak, waardoor ook veel Belgische topchefs dit varkensvlees verkiezen in hun keuken!

Niet enkel het ras van Duroc d’Olives is bijzonder. Ook de voeding die ze de varkens geven zorgt voor kwalitatiever en gezonder vlees. Want ook voor varkens geldt: je bent wat je eet. Ze kozen voor olijfolie als vetbron in het voeder van de varkens. Dit verbetert niet alleen de smaak en maakt het vlees nog malser, het is ook beter voor onze gezondheid! Dit alles is trouwens gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, dus niet gewoon een verkooppraatje van Duroc d’Olives!

De varkens van Duroc d’Olives staan dus bekend om hun kwaliteitsvlees. Niet enkel de kwaliteit voor de eindconsument is belangrijk voor Duroc d’Olives, ook het welzijn van de dieren dragen ze hoog in het vaandel. Dit merkten we ook tijdens de realisatie van dit project. Heel wat zaken in de stallen hebben als specifiek doel om de levensomstandigheden voor de Duroc varkens op een hoog niveau te houden.

Zo is de lichtinval in de stallen ver boven de opgelegde norm en maken we gebruik van bolle vloeren. Het VeDoWS-systeem (kort voor Vermeulen Dobbelaere Welfare Systeem) zorgt voor groene energie dankzij het hoog biogas potentieel in de mest. Er wordt gezorgd voor continue verwijdering van de mest uit de stal.

Voor de biggetjes is er vloerverwarming voorzien, want het kweken van een kwalitatief Duroc varken begint al van jongs af aan. De korte keten wordt bewaakt door het gebruik van nevenproducten in de industrie.

Bekijk meer foto’s van dit afgewerkte project bij onze realisaties.

BBQ deze zomer? Ga da voor Duroc d’olives! ➤ www.durocdolives.com

BOUW RAAK, MAAK EEN AFSPRAAK